Sabmebæna kennel®- Om oss                                   

Om oss og kennelen vår

Vi er ett ektepar som har et lite oppdrett av svensk lapphund og har hunder som en hobby. Hundene våre er  en del av familien, gode tur og jaktkamerater. 

Vi reiser en del på utstillinger både i Norge og i utlandet og hundene våre er godt premierte og har ligget på "mestvinnende listen" flere ganger.

Opprinnelig kommer vi fra Sør-Varanger kommune, men vi flyttet til Sande i Vestfold i 1986

 

Vårt første valpekull hadde i 1982, og har hatt over 120 valper opp gjennom årene. Vi legger vekt på å ha få kull på hver tispe (2 til 3 kull), at foreldrene er sykdomsfrie og har et godt gemytt

 

Våre to første lapphunder kjøpte vi av Aud og Øystein Tostrup i 1980. De het Sarek og Hilkka og  var helsøsken. Vi måtte finne partnere til begge to. Hilkka fikk sitt første kull med Vallset Keino.

I 1982 kjøpte vi Gubbens Cenni fra Gudrun Lindstrøm i Sverige. Disse tre hundene har vært stammen i vår kennel.  Vi startet tidlig med å delta på utstillinger og vi var de første i Norge som HD røntget svensk lapphund.

 

Samarbeid med andre lapphundoppdrettere har vært viktig for oss gjennom alle disse årene og det har gitt gode resultater i form av stabilt eksteriør, godt gemytt og god helse på oppdrettet.

 

Jørn er leder i Norsk Lapphundklubb: http://www.norsklapphundklubb.no

Linda er leder i avlsrådet, nordisk kontaktperson og rasekontakt for Svensk Lapphund: http://www.norsklapphundklubb.no/avlsradet_oppdrett.shtml

 

Kennelmerket

Kennelmerket vårt er viktig. Det er  hentet  og satt sammen fra shamantrommene til samene.  Samenes shamaner kan sammenlignes med  indianernes shamaner. Jorda var hovedguden (Maderakka).

Øverst var det viktigste, reinen og hunden. Deretter lavvoen og ilden.

Det er for oss et symbol på hvor viktig lapphunden var for samene og i den samiske kulturen en gang i tiden, før moderniseringen av reindriften og fornorskningsprosessen startet

 

 

Kontakt :  

Linda Warelius og Jørn Syrstad 

Dalsrudåsen 26

3070 Sande

 

Mob Jørn +47 45140655

Mob Linda +47 911 40 795

E-mail:Linda Warelius / Jørn C. Syrstad